Pakkelegsregler for børn og voksne

Gaver til pakkeleg i papirspose

Det er svært at komme uden om pakkelegen og raflebægrene, når julefrokosterne først står for døren. Pakkelegen er en sjov juletradition, der får latteren, stemningen og spændingen til at stige – hvis I da bare er enige om reglerne! Der findes ingen officielle pakkelegsregler, men vi har alligevel forsøgt at samle de mest gængse regler og sjove alternativer til den klassiske pakkeleg.

Undgå de sure miner og kaos omkring julebordet – vær sikker på, at I er enige om reglerne, inden i skyder pakkelegen i gang. Find på jeres egne regler, eller læs med her, hvor vi præsenterer de klassiske pakkelegsregler og sjovere versioner, som kan få selv tante Linda op fra stolen.

De klassiske pakkelegsregler

Lyder Miss Sophies ord “same procedure as every year James” bekendte, så har vi fundet de rigtige pakkelegsregler til jer. Lette, simple og klassiske. Følg reglerne og lad legene begynder – må den bedste mand vinde!

 1. Fordel jeres kreative pakkelegsgaver på bordet foran jer.
 2. Find terninger og raflebæger frem: Nu skal der spilles! Er I mange, kan det være en fordel at spille med to terninger. Når en deltager slår en 6’er, må han eller hun tage en pakke og placere den foran sig.
 3. Når alle pakkerne er fordelt imellem jer, begynder spillet for alvor! En spilmester sætter en alarm til at ringe inden for 10-20 minutter.
 4. Fortsæt spillet som før. Alt andet end 6’ere er spild. Er du heldig at slå en 6’er, må du stjæle den bedste, største eller blødeste pakkelegsgave fra en af dine modspillere.
 5. Når uret ringer, stopper spillet og gaverne tilhører dem, de ligger hos.

Avancerede pakkelegsregler for dem, der elsker at rafle om gaver

Går det lidt for langsomt med de klassiske pakkelegsregler efter din smag, kan du tilføje et par regler til legen. Gå efter så mange gaver som muligt – stjæl fra, og giv gaver til dine modstandere!

 1. Spillet forløber som ovenfor til at starte med. Alt andet end 6’ere er spild af tid, når I fordeler pakkerne fra bunken mellem jer.
 2. Når pakkerne er fordelt og alarmen sat, bliver det sjovt – og muligvis en smule vildt og højtråbende! For det er ikke længere kun 6’erne, der tæller:
 • Slår du en 6’er, må du stjæle en gave fra hvem som helst omkring bordet.
 • Slår du en 3’er, kan du lege Robin Hood: Stjæl en gave fra én, og giv den til en anden.
 • Skulle du være så uheldig at slå en 1’er, skal du give en gave til din sidemand på venstre hånd
 1. Når alarmen ringer, er spillet slut, og julefreden kan endelig sænke sig.
 2. Giv dine modstandere et kram, og ånd lettet op, inden du åbner dine mange pakkelegsgaver.

Den alternative pakkeleg med grillhandsker

Har I mod på noget ekstra vildt og stressende, kan I finde et par tykke grillhandsker frem. Det lyder måske skørt, men det gør om muligt julelegen endnu sjovere.

 1. Find jeres gaver frem og vælg en rækkefølge, som gaverne kan fordeles i
 2. Når en deltager slår en 6’er, vinder han eller hun en gave, som må åbnes med det samme – hvis det da ellers er muligt med et par store grillhandsker på hænderne!
 3. Det hele handler om at få åbnet gaven, inden en ny deltager slår en 6’er. Er han eller hun ikke hurtig nok, skal gaven gives videre til den deltager, der har slået 6. Han eller hun forsætter arbejdet og skal selvfølgelig forsøge at åbne gaven på samme måde. Gaven tilhører den deltager, der formår at åbne gaven helt med grillhandsker på.
 4. Pakkelegen slutter, når alle gaverne er pakket op.

God pakkeleg!